Miratimi i rezolutës për Srebrenicën në OKB, Presidenti Begaj: Shqipëria e konfirmoi veten në grupin e vlerave perëndimore

- Gazeta Telegraf

Miratimi i rezolutës për Srebrenicën në OKB, Presidenti Begaj: Shqipëria e konfirmoi veten në grupin e vlerave perëndimore

Presidenti i Republikës së Shqipërisë SH.T.Z. Bajram Begaj, ndau dot në profilin e tij në rrjetin X qëndrimin mbi miratimin nga ana e Asamblesë së OKB-së të Rezolutës që e vendos 11 Korrikun Ditën Ndërkombëtare të Reflektimit dhe Përkujtimit të Gjenocidit të vitit 1995 në Srebrenicë.

Begaj ndër të tjera shkruan se Shqipëria edhe një herë e konfirmoi veten në grupin e vlerave perëndimore.

“Asamblea e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara miratoi sot një rezolutë që e vendos 11 Korrikun Ditën Ndërkombëtare të Reflektimit dhe Përkujtimit të Gjenocidit të vitit 1995 në Srebrenicë.

Shqipëria edhe një herë e konfirmoi veten në grupin e vlerave perëndimore me votën dhe angazhimin e saj që kjo rezolutë të miratohej.

Kjo datë do të shërbejë si kambanë e përhershme për të përkujtuar dënimin e gjenocidit, që masakra të tilla të mos përsëriten më dhe njëkohësisht është edhe një përgjigje ndaj mohuesve të gjenocidit dhe krimeve të tilla të tmerrshme.” -shkroi Presidenti i Republikës.Read it all at Gazeta Telegraf